GOSPODINJSKI ŠIVALNI STROJI

JANOME JUNO J15

redna cena: 239,00
akcijska cena: 203,15€ do 
prihranek (15%):

Japonski proizvajalec Janome nadaljuje z odlično serijo Juno. Novi model šivalnega stroja J15 je idealen za začetnike, otroke, mladino, torej vse tiste, ki želijo vstopiti v čarobni svet šivanja. Šivalni stroj je enostaven, praktičen, močan in ima eno bistveno prednost, ki mu je dodana: zaščita za prste pri šivalni tački. Zelo praktična rešitev varnosti za naše najmljaše :). Osvetlitev je LED, ki omogoča še boljšo vidljivost in kotrolo nad šivanjem.

Šivalni stroj je kovinske notranje izdelave s kovinskimi notranjimi deli. Je izredno enostaven za uporabo in dovolj močan za šivanje debelejših materialov kot je jeans, umetno usnje, itd. Šivalni stroj ima zelo dobro napetost šivalnega sukanca tako, da je šiv pri vsakem materialu popoln. Ima 15 šivalnih programov, kot je overlock šiv, slepi šiv, dekorativni šivi, cik cak, elastične šivei, enostavno izdelavo gumbnic, robilni šiv za jersey in dodatno vbodno ploščo za možnost izdelava prostoročnega šivanja oziroma prostoročnega vezenja (opcija: potrebno je dokupiti šivalno tačko).

Regualcija dolžine šivov (max 4mm), regulacija širine šivov (max 5mm), kovinsko ogrodje, zatrjevanje, nož za odrez sukanca. “Snap on” sistem za enostavno menjavo tačke. Rokavnik za okrogle dele (rokava, hlače, itd).

Glavne funkcije šivalnega stroja:

– 15 šivalnih programov
– max cik cak vboda: 5 mm
– max dolžina vboda: 4 mm
– avtomatični vklop za navijanje sukanca na vreteno
– ekstra dvig višine šivalne tačke
– lučka LED
– električno pedalo
– vklop On/Off
– pripadajoči pribor; šivalne igle, vretena, tačka za zadrge, tačka za gumbnice, tačka za robljenje, olje

Pripadajoči pribor pri šivalnem stroju:

– univerzalna tačka za ravni šiv in cik-cak

– nastavek za vbodno ploščo za prostoročno šivanje

– tačka za šivanje zadrg

– tačka za gumbnico

– tačka za slepi šiv

– nožek za paranje oziroma prerez gumbnice

– 3 vretena

Šivalni stroj nima kovčka oziroma prenosne torbe. Lahko jo donaročite: Prenosna torba za šivalni stroj

Garancija fizične osebe: 36 mesecev

Garancija pravne osebe (industrijska raba): 12 mesecev

JANOME JUNO E1015

redna cena: 199,00eur
akcijska cena:159,20 eur
prihranek (20%)

Praktičen in enostaven šivalni stroj  japonskega proizvajlca JANOME je idealen za enostavno šivanje, za vse tiste, ki se prvič podajate v svet šivanja. Šivalni stroj je kovinske notranje izdelave s kovinskimi notranjimi deli. Je izredno enostaven za uporabo in dovolj močan za šivanje debelejih materialov kot je jeans, umetno usnje, ima zelo dobro napetost šivalnega sukanca tako, da je šiv popoln. Ima 17 šivalnih programov, kot je overlock šiv, slepi šiv, dekorativni šivi, cik cak, elastični vbodi, enostavno izdelavo gumbnic, robilni šiv za jersey.

Regualcija dolžine šivov (max 4mm), regulacija širine šivov (max 5mm), kovinsko ogrodje, zatrjevanje, nož za odrez sukanca. “Snap on” sistem za enostavno menjavo tačke. Rokavnik za okrogle dele (rokava, hlače, itd).

Glavne funkcije šivalnega stroja:

– 17 šivalnih programov
– max cik cak vboda: 5mm
– max dolžina vboda: 4cm
– avtomatični vklop za navijanje sukanca na vreteno
– ekstra dvig višine šivalne tačke
– lučka
– električno pedalo
– vklop On/Off
– pripadajoči pribor; šivalne igle, vretena, tačka za zadrge, tačka za gumbnice, tačka za robljenje, olje

JANOME DC7100

redna cena: 719,03€
akcijska cena: 
prihranek ()

Janome DC7100 je verjetno najenostavnejši elektronski stroj na svetu. Narejen je bil za tiste, ki imajo radi enostavnost in učinkovitost. Vsi programi se izberejo na kontrolni plošči, enostavno pritisnete tipko in stroj že šiva izbrani program. Na zasonu so velike, berljive številke ter najpopularnejši programi šivanja (ravni šiv, cik-cak, overlock)

Enostavnost

 želite izbrati overock šiv, pa ne veste kako? Enostavno izberete z enim samim pritiskom program kjer je narisan overlock, na ekranu se izpiše katero šivalno tačko je potrebno izbrati (na primer tačko z oznako “C”), dolžino vboda in širino šivalni stroj izbere samodejno (seveda lahko spreminjate vendar je že pred nastavljen zelo optimalno) in pričnete s šivanjem overlocka. 

Tudi tako enostavno je z ostalimi šivalnimi programi pa naj bo to aplikacijski šiv, elastičen cik-cak, dekoracija, itd.

 Regulacija pritiska šivalne tačke

Šivanje jersey-a, zaprtega overlock šiva, prišivanje aplikacij? Brez problema, saj ima 6-stopenjsko regulacijo pritiska šivalne tačke, kar omogoča enostavno šivanje jerseya na način, da minimalno nabere material. Regulacija pritiska šivalne tačke tudi omogoča enostavno prišivanje aplikacij, predvsem vam je zelo v pomoč pri okroglinah, saj bo tačka “mehka” in boste brez problema vijugali po še tako zapleteni aplikaciji.

Pozicija šivalne igle (gor/dol)

Zelo uporabna funkcija je pozicija igla (gor/dol) ali takoimenovani “pivot”. Igla se bo med šivanjem vedno ustavila v blagu in pri tem boste enostavno obračali blago (šivanje aplikacij, kotov, okroglin, itd.)

Samodejno zatrjevanje ravnih šivov

šivalni stroj ima tudi samodejno zatrjevanje ravnih šivov spredaj in zadaj. Običajno je pri šivanju potrebno zatrditi šiv (da se ne trena) in ravno tako na koncu. Šivalni stroj ima že temu namenjeno samodejno funkcijo, kjer z enim samim pritiskom šiv na začetku samodejno zatrdi in ravno tako tudi na koncu. Tako bo šiv zatrjen enostavno in profesionalno.

 Funkcija zatrjevanja enega vboda

 Ta funkcija je zelo uporabna pri zatrjevanju cik-caka, dekorativnih vzorcev, aplikacije, overlocka, prišivanje gumba,…skratka povsod, kjer potrebujete zaključiti šiv na način, da se šiv ne para, zatrjeno pa je tako, da se ne vidi.

 Avtomatičen odrez sukanca

 Težko pričakovani avtomatični odrez sukanca razveseli vsakega uporabnika. Stroj bo na zaključku samostojno dvignil šivalno iglo in odrezal sukanec. Sukanec bo odrezan natančno saj ne bo viden na vašem materialu in takoj lahko nadaljujete s šivanjem, brez da bi ga potegnilo ven iz šivalne igle.

Janome šivalni stroji imajo dvojni odrez sukanca, torej na enak način kot imajo profesionalni konfekcijski šivalni stroji. 

 Samodejna izdelava gumbnic 

 Izdelava gumbnice je avtomatično in to na način, kjer šivalni stroj na podlagi vašega gumba samodejno izdela gumbnico. Izdelava je profesionalna, saj se gumbnica najprej utrdi (da se ne zvija-tako, da je lepa na blagu), potem zašije in na koncu zatrdi, da se ne para. Šivalni stroj ima več različnih vrst gumbnic, saj se ene uporabljajo za jersey, druge za bombaž, svila, tretje so dekorativne (očesne) za jakne, jeans, itd.

 Drsnik za regulacijo hitrosti šivalnega stroja

 Priporočljiv je tudi drsnik za regulacijo hitrosti šivalnega stroja. Elektronski šivalni stroji, kjub temu, da pritisnite stopalko do konca, začnejo šivati počasi potem pa zelo hitro preidejo v maksimalno hitrost. Vendar pri zapletenih šivalnih projektih je zelo priporočljiva manjša hitrost.

 SFS+ transporter (spodnji pomik blaga)

 Ta model šivalnega stroja ima že vgrajen elipsasti sistem spodnjega pomika transportnih zobcev. To zagotavlja moč šivalnega stroja in še boljše vlečenje blaga, pletiva, jeansa ali umetnega usnja. Šivalni stroj ima že 7-vrstični transporter, kar zagotavlja enakomerno šivanje, brez vlečenja blaga levo ali desno. 

 Kolenski dvig šivalne tačke

Vaše roke so zahvaljujoč nožnemu dvigu šivalne tačke proste med šivanjem saj se tačka lahko vzdigne s pomikom kolenskega vzvoda tačke.

XL podaljšana mizica

Šivalni stroj ima poleg rokavnika tudi priloženo podaljšano mizico, kar bistveno poveča vaš delovni rostor.

LED luč

Model Janome DC5060 ima edini šivalni stroj v seriji 600 zagotovljeno najboljšo svetilnost, saj ima širokokotno LED luč, 2 LED luči. Osvetljenost delovne površine šivanja je odlična. 

Ostale uporabne funkcije šivalnega stroja JANOME DC7100

Ekstra dvig šivalne tačke za šivanje debeljših materialov, pripomoček za vdevanje sukanca v iglo, STAR/STOP funkcija za še udobnejše šivanje (samodejno šivanje brez pritiska na pedalo olajša šivanje dekorativnih vbodov na večje površine, napr.prte, zavese, oblačila, itd.), odlično širikokotno svetilo LED, poskrbi, da je vaš delovni prostor zelo dobro osvetljen, lučka se ne greje.

Glavne funkcije:

– 100 programov (ravni šiv, overlock, pokrivni, satin in dekorativni šivi)
– 6 avtomatske gumbnice
– poljubna nastavitev dolžine šiva (max 5 mm)
– poljubna nastavitev širine šiva (max 7 mm)
– največja hitrost šivanja 820 v.n.m.
– avtomatsko vdevalo niti (enako kot pri industrijskih strojih)
– LCD ekran (stroj vas opozori, katero tačko morate uporabiti)
– velike in berljive funkcijske tipke
– ekstra 6 stopenjska regulacija pritiska tačke
– elektronska nastavitev hitrosti šivanja
– START/STOP tipka
– avtomatsko zatrjevanje
– pozicija igle
– rokavnik
– šivanje nazaj
– izklop transporterja
– 6 točkovni transporter
– vgrajen zunanji odrez niti (3 noži – prvi za navijanje vretena, drugi pri igli in tretji v čolničku)
– LED svetilka
– avtomatsko vdenjevalo niti
– možnost šivanja z dvojno iglo
– rotacijski lovilec
– možnost uporabe kolenskega dviga tačke

Pripadajoči pribor:

– standard tačko
– tačko za zadrge
– overlock tačko
– tačko za dekorativno šivanje
– tačko za gumbnice
– tačko za slepi šiv
– tačko za robljenje 1/4″ (6 mm)
– 3 vretena
– igle
– podaljšana miza
– čopič
– nožek za paranje
– dodatni nastavek za sukanec
– izvijač
– držalo sukanca (veliko, malo)
– stopalka
– trdo pokrivalo
– DVD video o uporabi

Garancija fizične osebe: 60 mesecev

Garancija pravne osebe (industrijska raba): 12 mesecev

JANOME 60507

redna cena:299,00 EUR
akcijska cena:
prihranek

Posebni, jubilejni model; narejen v počastitev 60 miljontemu Janome šivalnemu stroju. Skupaj s šivalnim strojem boste prejeli še darilo, SET dodatnih bonus šivalnih tačk: tačko za šivanje satena, tačko za enostavno šivanje trakov in dve tački za všivanje biserov.

Šivalni stroj Janome 60507 ima najpomembnejše šive, ki jih potrebujete za vaše šivalne projekte; ravni šiv, cikcak šiv, elastični cik-cak za šivanje elastičnih, jersey materialov, overlock šiv za robljenje in sestavljanje materiala, pokrivno-dekorativni šiv za lažje robljenje.

Šivalni stroj je zelo enostaven hza uporabo, zaradi svojega rotacijskega lovilca (imajo vgrajenega boljši modeli) je stroj tišji in pri maksimalni hitrosti ima minimalne vibracije. Vse funkcije so na dlani; regulacija dolžine in širine šiva, vgrajeno vdenjevalo sukanca za v iglo (samodejno vdevanje v šivalno iglo) in ima že kot prvi mehanski model glede na ceno vgrajeno zelo pomembno funkcijo: dodatna regulacija pritiska šivalne tačke! Danes je šivanje jersey-ja oz elastičnih materialov zelo popularno. Ko na šivalni tački zmanjšate pritisk te tačke, bo šivanje elastičnega materiala bistveno lažje (minimalno nabiranje pri zelo elastičnih materialih).

Seveda, zaradi kovinske konstrukcije in zaradi vitalnih mehanskih delov stroja, šivalni stroj enostavno šiva tudi debelejše materiale, kot so jeans, umetno usnje, itd.

Vse to so glavne in pomembne lastnosti osnovnega šivalnega stroja, ki bo zagotovo omogočil popoln užitek v šivanju.

Lastnosti šivalnega stroja:

– 21 šivov (vkjučno ravni šiv, overlock, pokrivni, cikcak in dekorativni šiv)
– izdelovanje gumbnice v 4 korakih
– regulacija dolžine šiva (max do 4 mm)
– regulacija širine šiva (max do 5 mm)
– nastavitev pritiska šivalne tačke
– vzvratno šivanje (zatrjevanje)
– spust transportnih zobcev za šivanje gumbov ali prostoročnega šivanja
– rokavnik za krožno šivanje
– zunanji odrez sukanca
– samodejno vdenjevalo sukanca v šivalno iglo
– možnost šivanja z dvojno iglo (dekorativno šivanje)
– snap-on tačka SYSTEM MATIC za enostavno menjavo vaših šivalnih tačk
– rotacijski ležeči lovilec (tiho delovanje stroja)

JANOME 990D

redna cena: 439,00 eur
akcijska cena:395,10 EUR
prihranek (10%):

Izredno močan in visoko kvaliteten overlock stroj za vse, ki ljubijo enostavno in hitro obšivanje. Janome 990D je ljubilejni stroj narejen posebej za 90.obletnico obstoja japonskega koncerna Janome. Ta model overlock stroja (predhodnik Janome 204D) je že na svetovnem tržišču več kot 20 let in definitivno velja na najbolj zanesljivega, enostavnega in močnega.

Posebnost tega modela overlock stroja je predvsem v tem, da ima izredno natančno in enostavno regulacijo napetosti niti na vašem pletivu, zelo močan motor 135W, najmočnejšega med hobi overlock stroji, centralno mazanje stroja in dostopnost pri čiščenju, vdevanju niti, regulacijah, itd., saj se pokrova stroja odprirata na levo in desno stran.

Primeren je za šivanje vseh vrst materialov, svila, bombaž, pletiva, jeans… zelo priporočljiv tudi za šivalne ateljeje, krojaške delavnice, manjše tekstilne delavnice, saj bo zaradi svoje moči kos vsaki nalogi.

Overlock stroj bo v eni funkciji obšil, odrezal in zašil tkanino, pletivo, itd.

Janome 990D opletilnik ima vgrajeno funkcijo enostavnega spreminjanja šiva iz navadnega overlock šiva v rolirani rob (volance-ozek gosti rolirani rok, širine 1,5mm) brez menjave vbodne plošče, tačke, itd. Diferencialni sistem preprečuje nabiranje ali razstezanje in se lahko uporablja za posebne učinke. Prav tako s izklopom zgornjega noža šivate dekorativne šive. Barvno označene poti kažejo enostavno in pravilno vdevanje sukanca.

Overlock Janome 990D ima tudi centralno mazanje celotnega stroja, kar je redkost pri hobi overlock strojih. Enostavno dodate par kapljc olja na posebno mesto na zgorjem pokrovu stroja in stroj se bo samodejno namazal. Tako mazanje zagotavlja tišje delovanje in dolgo življensko dobo overlock stroja, saj so notranji kovinski elementi vseskozi preskrbljeni z mazalnim sredstvom.

Posebnost te ljubilejne izdaje je, da sedaj prejmete tudi brezplačno 4 specialne šivalne tačke GRATIS:

– tačka za izdelavo slepega šiva (1 kos); zelo priporočljiva tačka za zaključevanje oziroma robljenje pletiva

– tačko za prišivanje perl, biserov (1 kos): s to tačko boste ustvarili posebni efekt pri prišivanju perl, biserov ob zaključku tkanine

– 2 kos piping tački različnih širin (1/8″, 3/16″)

Specifikacija overlock stroja Janome 990d:

– vrste šivov: 4-nitno široko šivanje in robljenje, 3-nitno široko robljenje, 3-nitno ozko robljenje, 3-nitni dekorativni zaključni rob, volanci, šivanje slepega šiva kot zaključevanje oz robljenje, našivanje perl, biserov, trakov
– R rolirani ozki rob (nastavljivo brez menjave tačke)
– diferencial za šivanje raztegljivih materialov in možnost specialnih efektov (nabiranje); 0,5 do 2,25

– nastavljiv pritisk šivalne tačke

– “klik sistem” za enostavno menjavo šivalne tačke

– višina dviga šivalne tačke: 6 mm

– stranski nožek za odrez sukancev

– enostaven odmik zgornjega noža (robljenje brez porezovanja materiala)
– nastavljiva dolžina vboda 0,5 mm – 4 mm

– hitrost stroja: 1.300 vbod/min
– centralno mazanje stroja (na zgornji strani ima posebno luknjico za mazanje celotnega sistema stroja

– barvna shema vdevanja sukanca za enostavno vdevanje novih sukancev

– označene barvne poti sukancev z barvami za lažje vdevanje sukancev

– teleskopski dvig in spust nosilcev sukancev

KJE SE NAHAJAMO?